Opskrifter

Krydret mørbradgryde med ærter og chorizopølse

Lørdag, 2. juni 2012Opdateret 5. majaf Kristina Marckmann | Foto: Carina Krüger
Denne opskrift på mørbradgryde er mere krydret end den klassiske, da den er med chorizopølse, og så er den tilsat ærter. Velbekomme!
30 min
3 personer
Mørbradgryde
1 svinemørbrad
Olie til stegning
250 g champignon
2 hakkede løg
50 g chorizopølse
1 tsk. hel rosenpeber
3 stilke bladselleri
1 spsk. tomatpuré
2 dl grøntsags­bouillon
1½ dl fløde
100 g ærter
1 tsk. salt
Tilbehør
Kogte ris

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og brun stykkerne i olien.
  2. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene.
  3. Skær chorizopølsen i tern og bladsellerien i skiver og lad dem svitse med i et par min. sammen med rosenpeber.
  4. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde, lad retten simre i 15 min.
  5. Tilsæt ærterne og smag til med salt.
  6. Servér med kogte ris og groft brød til.